5 cadangan tempat makan sihat khas untuk korang yang tengah diet!

Admin tahu masih ramai lagi yang tercari cari kat mana agaknya kedai yang menyediakan makan sihat. Maklumlah, baru je mula diet takkan dah nak ‘cheat day’ dah kan? Jadi admin sediakan 5 cadangan tempat makan sihat khas untuk korang.


1. Poke Twins

Nama Kedai 🍽 : Poke Twins
Alamat 📍: 129, Jalan Mutiara Emas 2A, Taman Mount Austin, Johor Bahru
Waktu Operasi ⏰ : 11:00AM – 10:00 PM
No. Telefon 📞 : 016-721 4351
Link Instagram : @poketwins.my


2. Superfood & Smoothies

Siapa kata kat Shopping Mall tak boleh makan makanan sihat? Superfood & Smoothies terletak di Paradigm Mall, Johor Bahru.

Nama Kedai 🍽 : Superfood & Smoothies
Alamat 📍: 2FK-03, Second Floor, Paradigm Mall, Johor Bahru.
Waktu Operasi ⏰ : 10:00 AM – 10:00 PM
No. Telefon 📞 : 07 – 244 8749



3. Mama Sado

Mama Sado hanya menyediakan servis delivery dan tiada kedai atau restoran. Korang yang berminat, boleh contact no. di bawah:

Nama Kedai 🍽 : Mama Sado
Alamat 📍: Delivery Only
No. Telefon 📞 : 017 – 741 0641
Link Instagram : @mamasado_official


4. My eats JB

Nama Kedai 🍽 : My Eats JB
Alamat 📍: 26, Jalan Bukit Kempas Utama, Taman Bukit Kempas
No. Telefon 📞 : 018-353 4479
Link Instagram : @myeatsjb



5. Vburg Cafe

Nama Kedai 🍽 : Vburg Cafe
Alamat 📍: 74, Jalan Laksamana 2, Taman Ungku Tun Aminah 
Waktu Operasi ⏰ : 10:00 AM – 8:00 PM
No. Telefon 📞 : 07-550 4312


1 Comment Leave a comment

  1. Miss farah July 16, 2020 Subscriber

    Oneday i want to open my diet meals shop. By the way, i nak cari pengalaman kedai macam ni dulu. Please pm me if ada kerja kosong. I berminat sangat. Hope my dream come true. Thanks. 013-7131545 (ws)

Leave your comment

error: Content is protected !!