Untuk korang yang lapar, 20 kedai ni dibuka seperti biasa!

Dalam pada korang duduk rumah tu, apa aktiviti yang korang dah buat? Haa kalau bosan-bosan tu, jom order di 20 Restoran/Cafe yang buat delivery ni! Ingat ya guys, #stayhome #kitajagakita #socialdistancing & kasihanilah kepada Frontliners kita (Doktor, Jururawat, Rider, Pengusaha Restoran/Cafe dan yang masih bekerja). Sama-sama kita bersatu & menjayakan pengurangan Covid-19 ini #fightCovid19, Kita Boleh!

 

1. Butter & Kreme

Spicey Wing kat sini sumpah sedap sebab admin dah pernah rasa! Ayam buttermilk dia pun gedabak gila! Memang puas makan ni!

Kawasan Delivery : BBU , Tampoi, Perling , Bandar JB, Kempas , Kampung Melayu.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 30 Jalan Perdagangan, Rumah Mara, Tampoi, 81200, Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 017-842 2754
Waktu Operasi ⏰ : 12:00 PM – 12:00 AM
Link Facebook : Butter & Kreme
Link Instagram : butter.kreme

 

2. Hauslah!

Eh korang dahaga ke tu? Perlukan kemanisan dikala bersendirian? Cari Hauslah sekarang! Diaorg ada pelbagai jenis air yang best-best, must try ya!

Kawasan Delivery : Batu Pahat, Parit Raja & Muar.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 :
No. Telefon 📞 :
Waktu Operasi ⏰ : 10:30 AM – 10:00 PM
Link Facebook : Haus Lah
Link Instagram : haus_lah

 

3. Ads Corner’s

Guys, admin dah jumpa kat mana korang boleh pekena masakan pantai timur seawal 7 Pagi!!! Haa apalagi, bekpes esok boleh beli!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 44, Jalan Kebun Teh 1, Pusat Perdagagan Kebun Teh, 80350 Johor Bahru (Sebelah 7Eleven).
No. Telefon 📞 : 017-929 6885 / 014-503 3717
Waktu Operasi ⏰ : 7:00 AM – 6:00 PM
Link Facebook : Adscorner’s
Link Instagram : adscorner

 

4. Cafe Bistro ZL

Haa malam japlagi korang makan apa? Alang-alang tgh dok scroll ni, meh order kat sini! Beli lebih untuk supper nanti!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 45, Jalan Padi Ria, Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 013-460 0036
Waktu Operasi ⏰ : 9:00 AM – 9:00 PM
Link Facebook : Cafe & Bistro ZL
Link Instagram : cafebistrozl

 

5. Restoran Ayam Gepuk Dapoq Campoq by Korn Kitchen

Nak minta tolong korang ni, kalau nak order kat sini pleaselah order Nasi Siakap Kari Kandaq tu sebab sumpah sedap beb! Eh semuanyalah sedap!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru  (Minima 5pax Order).
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 :
No. Telefon 📞 : 019-791 2278 / 013-722 9878
Waktu Operasi ⏰ : 12:00 PM – 10:00 PM
Link Instagram : dapoqcampoq_by_kornkitchen



6. R&R Bistro

Bagi korang yang buntu nak makan apa, usah fikirkan banyak kali. Kat sini ada jual semua jenis makanan yang korang mungkin idamkan!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 84-A, Jalan Padi Makmur, Taman Suria Muafakat, 81200 Johor Bahru, Johor.
No. Telefon 📞 : 010-706 9747
Waktu Operasi ⏰ : 12;00 PM – 3:00 AM
Link Facebook : R&R Bistro
Link Instagram : rnrbistro

 

7. Cikitang

Yes inilah kudap-kudap yang dicari! Haishh bukan korang je terliur tengok, kita 2×5 je! Jangan sampai air liur tu penuh besen, so order cepat!

Kawasan Delivery : Melaka & Johor Bahru.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 :
No. Telefon 📞 :
Waktu Operasi ⏰ :
Link Facebook : Cikitang_Melaka
Link Instagram : cikitang_melaka

 

8. Agora Placetoeatmore

Korang yang duduk dekat-dekat area Kempas, Tampoi atau sekitarnya ni nak habaq kalau nak makan western sini ada! Macam-macam ada beb!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 29, Jalan Dataran 4/7, Taman Kempas, 81200, Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 019-709 0366 / 017-716 1005
Waktu Operasi ⏰ : 11:00 AM – 3:00 PM & 6:00 PM – 11:00 PM
Link Facebook : Agora Placetoeatmore
Link Instagram : agora_placetoeatmore

 

9. Captain Mango

Korang yang kat rumah, atau ada yang masih bekerja, jangan lupa belikan sedikit makanan atau minuman untuk yang tersayang! Minum ni cikit, confirm hati gumbira!

Kawasan Delivery : Bandar Baru Uda , Kempas, Tampoi, Skudai , Perling, Bukit Indah.
No. Telefon 📞 : 018-787 8446
Waktu Operasi ⏰ : 11:00 AM – 8:00 PM
Link Facebook : Captain MANGO
Link Instagram : captainmangoo

 

10. Kerabu Maggi & Teh Thailand X Asam Pedas Belanga Bonda

Rasanya bila last korang makan Asam Pedas? Kalau dok craving tu nak ajak korang try kedai ni, lepastu sini pun ada kerabu maggi & padkrapao! Nyumeh…

Kawasan Delivery : Pasir Gudang, Masai. Selain kawasan yang tidak dinyatakan, boleh menggunakan Apps Bungkusit.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 3, Jalan Cendana 1, Taman Cendana, Pasir Gudang (Sederet Perodua, Sebelah Klinik Norbi, Depan Petron)
No. Telefon 📞 : 014-276 7304
Waktu Operasi ⏰ : 12:00 PM – 9:00 PM
Link Facebook : Kerabu Maggi & Teh Thailand ft Asam Pedas Belanga Bonda
Link Instagram : wmgminicafe



11. The Sam’s Cafe

Wehhh sambal sotong tu aduhh jahat betul! Banyak betul dia letak sotong kat situ, lepastu jgn lupa order buttermilk sekali ya korang!

Kawasan Delivery : Damansara Aliff, BBU, Larkin, Kg Melayu, Tampoi, Bandar JB, dll. (Boleh juga guna Apps GrabFood)
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 27, Jalan Aliff 4, Taman Damansara Aliff, 81200 Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 016-734 2123 / 013-718 9913
Waktu Operasi ⏰ : 10:00 AM – 10:00 PM
Link Facebook : The Sam’s Cafe
Link Instagram : thesamscafe

 

12. Kaki Pedas Bibik Kitchen

Siapa yang kaki pedas tu, haa cuba test sikit power korang! Admin rekemen korang try yg kat bawah ni, kalau takut pedas sangat, tapau lah sikit dessert kat sini juga!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 176, Jln Sentral 1, Taman Nusa Sentral, Nusajaya.
No. Telefon 📞 : 019-791 1216 / 012-745 4458
Waktu Operasi ⏰ : 10:30 AM – 6:30 PM
Link Facebook : KakiPedas BIBIK Kitchen
Link Instagram : kakipedasdapurbibik

 

13. Nasi Cikgu Sue X Smaken Cafe

Hi KL-rian! Dah makan ke belum tu? Jangan berlapar tau, kalau tak tahu nak makan apa, order sini cepat! Banyak pilihan ada ni haa. Sehari try satu jenis hehe

Kawasan Delivery : Ampang & KL
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : (Smaken Cafe) No 13 &14, Medan Selera Bunga Tanjung, Jalan Kolam Ayer, 68000 Ampang Selangor.
No. Telefon 📞 : 012-6967312
Waktu Operasi ⏰ : 11:00 AM – 8:00 PM
Link Facebook : Nasi Cikgu Sue
Link Instagram : nasicikgusue

 

14. Burger Mak Busu

Nahh jangan rindu-rindu nak makan burger, burger mak busu kan ada! Nilah masanya untuk korang try burger ayam crispy dia! Rata-rata yang dah pernah cuba memang puas hati dengan hidangan mereka!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru (Kawasan Tertakluk FoodPanda).
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 24, Jalan Chenderawasih, Larkin Jaya, 80350, Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 017-381 4100
Waktu Operasi ⏰ : 5:00 PM – 12:00 AM
Link Facebook : Burger Mak Busu
Link Instagram : burgermakbusu

 

15. Chickynspizy

Kawasan Delivery : Sekitar Pasir Gudang & Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 012-995 2174
Link Instagram : chickynspizy



16. Nasi Goreng Wak J & Sheikh

Okay admin nak habaq sama hangpa semua, nasi goreng seafood kat sini tak kedekut bahan! Memang murah hati tukang masak dia, selain itu diaorg ada juga menu lain jom check it out guys!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 019-333 1774
Waktu Operasi ⏰ :  Last Order 4:00 PM (Delivery next day from 12:00 PM onwards)
Link Instagram : warisan_kangsumo

 

17. Swood Smokehouse Texas BBQ

Khas untuk BBQ lovers! Mereka masih buka untuk puaskan craving korang! Siapa je tak lemah tengok daging tu, bila makan cair dalam mulut beb! Ahhh sedap teruk!

Kawasan Delivery : Sekitar 20KM dari restoran.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 44, Jalan Setia Tropika 1/1, Taman Setia Tropika, 81200, Johor Bahru, Johor.
No. Telefon 📞 : 016 – 961 9089
Waktu Operasi ⏰ : 11:20 AM – 8:30 PM (Selasa-Ahad), 5:30 – 10:00 PM (Jumaat). (TUTUP Isnin).
Link Facebook : Swood Smokehouse BBQ
Link Instagram : swoodsmokehousebbq

 

18. D’Classic Cafe

Mana yang dok tanya semalam kat mana ada jual chicken chop tu, ha sini ada! Satu set tu macam-macam dapat. Oh ya sini pun ada nasi kandaq na!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 25, Jalan Aliff 4, Taman Damansara Aliff,  81200 Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 017-724 5879 / 018-776 1189
Waktu Operasi ⏰ : 11:00 AM – 10:00 PM
Link Facebook : D’classic Cafe
Link Instagram : dclassiccafejhr

 

19. Istana Sangkut Kitchen

Bagi korang yang menginginkan masakan bergoreng & menu seperti buttermilk atau salted egg dengan harga yang berpatutan, boleh lah ke sini! Diaorang tengah buat promo tu!

Kawasan Delivery : Sekitar Johor Bahru.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 56, Jalan Beringin, Taman Melodies, 80250 Johor Bahru.
No. Telefon 📞 : 012-767 6497
Waktu Operasi ⏰ : 4:30 PM – 2:30 AM
Link Facebook : Istana Sangkut Kitchen
Link Instagram : istanasangkut_kitchen

 

20. The Royale

Haa nilah antara kedai yang menarik untuk korang tapau! Sebab apa, korang tengok lah sendiri gambar dia baru korang tahu terliur ke idokkk?! Paling korang kena cuba ialah Roti john mereka yang rareee!

Kawasan Delivery : Johor Bahru, Skudai, Gelang Patah,Kempas, Pasir Gudang serta sekitarnya.
Alamat Pick-Up/Take-Away 📍 : No 6 Jln Camar 1/1, Taman Perling, Johor Bahru, Johor.
No. Telefon 📞 : 012-684 7898
Waktu Operasi ⏰ : 11:30 AM – 10:30 PM (TUTUP Isnin)
Link Facebook : The Royale
Link Instagram : the_royale2u



Leave your comment